Blog

Ursels voetbaltalent op elite-niveau

Lennert Hallaert en Søren Coens zijn twee Urselse voetbaltalenten die van kindsaf reeds meerdere jaren meedraaien op elite-niveau. Tijd om beide boezemvrienden eens aan het woord te laten op de vooravond van hun nationale doorbraak.

Ursel swingt

Back to the 60’S and 70’S met de Banditvrienden in zaal Katerhoek.

Ursel huisvest een Belgisch Kampioen

Sedert eind augustus mag Urselnaar Wim Vinckx zich Belgisch Kampioen bij de 6-jarige springpaarden heten, en behaalde hij brons bij de 5-jarige paarden. Een mooie aanleiding voor een bezoekje.

Capitole verdwijnt

Het gebouw van de vroegere cinema Capitole verdwijnt uit de Stationsstraat !

August Van Parys wordt 90 (en maakt zijn eigen CD)

Gust woont zijn hele leven in Ursel, en dat is ondertussen reeds 90 jaar. Voor die gelegenheid stelt hij een CD samen met Urselse Vertelselkes (ten voordele van KLJ Ursel), en stelt hij zijn ergoedbundels beschikbaar voor iedereen.

Aalter investeert in Ursel

Welke gemeentelijke investeringen worden voorzien voor Ursel in 2020-2025 ? We zetten het even voor U op een rijtje.

Geert Naessens spreekt “weer”

De weerman van Radio2 Oost- en West-Vlaanderen is een Urselnaar, en auteur van het recente boek “Weerzeggerij” !! We zochten hem op in de nabijheid van het Berhoutbos.

Gluren bij de buren

Gonda Lootens woonde gedurende 24 jaar in Ursel (Barreere), en is momenteel directrice van de basisschool te Zomergem-Beke. Over het af en toe verleggen van een steen…

Bezorgd om de veiligheid van onze kinderen

De Kerkweg is nu een veilige trage weg die dagelijks wordt gebruikt door schoolgaande kinderen, te voet of met de fiets. Wie zal verantwoordelijk zijn als er daar een kind in het water geraakt ?

Een grondige herziening van Ursel-dorp

Komen er meer dan 60 appartementen extra in Ursel-dorp, komt er een rond punt, gaat de pastorij tegen de vlakte, en wordt de tuin van dokter Akkerman een woon-erf ? U mag meebeslissen !!