Blog

August Van Parys wordt 90 (en maakt zijn eigen CD)

Gust woont zijn hele leven in Ursel, en dat is ondertussen reeds 90 jaar. Voor die gelegenheid stelt hij een CD samen met Urselse Vertelselkes (ten voordele van KLJ Ursel), en stelt hij zijn ergoedbundels beschikbaar voor iedereen.

Aalter investeert in Ursel

Welke gemeentelijke investeringen worden voorzien voor Ursel in 2020-2025 ? We zetten het even voor U op een rijtje.

Geert Naessens spreekt “weer”

De weerman van Radio2 Oost- en West-Vlaanderen is een Urselnaar, en auteur van het recente boek “Weerzeggerij” !! We zochten hem op in de nabijheid van het Berhoutbos.

Gluren bij de buren

Gonda Lootens woonde gedurende 24 jaar in Ursel (Barreere), en is momenteel directrice van de basisschool te Zomergem-Beke. Over het af en toe verleggen van een steen…

Bezorgd om de veiligheid van onze kinderen

De Kerkweg is nu een veilige trage weg die dagelijks wordt gebruikt door schoolgaande kinderen, te voet of met de fiets. Wie zal verantwoordelijk zijn als er daar een kind in het water geraakt ?

Een grondige herziening van Ursel-dorp

Komen er meer dan 60 appartementen extra in Ursel-dorp, komt er een rond punt, gaat de pastorij tegen de vlakte, en wordt de tuin van dokter Akkerman een woon-erf ? U mag meebeslissen !!

Dorp der kunsten : Tonia’s Art

Tonia verhuisde enkele jaren geleden met haar 4 kinderen naar Ursel. Haar levensverhaal beschrijft een pad over rozen met doornen, waarbij de gave van het tekenen haar door vele moeilijke periodes heeft geholpen. Ontdek dit tekenend pareltje onder ons.

Familie ‘Van Ursel’

Wat hebben het kasteel d’Ursel, de familie ‘Van Ursel’ met het Oost-Vlaamse dorp Ursel gemeen, behalve hun naam ? Urselnaar August Van Parys onderzocht en beschreef het in detail, en stelt het resultaat nu beschikbaar voor iedereen.

Ursel inZicht anno 2020

Het bewonersplatform UiZ is voortdurend op zoek naar verjonging en vervrouwelijking. Coördinator Mathias nam enkele jaren terug het roer over van Eric De Cooman, en legt uit waar UiZ zoal mee bezig is.

Dag van de stilte 2020

Zal de 21e eeuw een nieuw record vestigen op het gebied van lawaai en bijhorend verlies aan natuurlijke rust, of een nieuw tijdperk beginnen om de rust terug te brengen ? Zal geluid vanwege drones en vliegende auto’s de 21e eeuw domineren ? Lawaaivervuiling is een aantoonbaar gezondheidsprobleem geworden… Dit artikel verkent de toekomst door te luisteren naar wat er in het verleden is gebeurd.

Een ongewoon gesprek met god : Herlinde Trenson

Geboren en getogen in het centrum van Ursel groeide Herlinde op in de ouderlijke bakkerij en voedingswinkel gelegen daar waar nu café Den Tyto wordt uitgebaat. Al jong hielp ze mee in de winkel, en bracht de leveringen huis aan huis. Het contact met mensen van het dorp lag en ligt haar dan ook nauw aan het hart.