Uncategorized

G-voetbal : niemand buitenspel

Voetbal is van iedereen maar voetbal is ook voor iedereen. Elk groot of klein talent, met of zonder beperking, wordt door G-voetbal zoveel mogelijk kansen geboden om te voetballen. Iedereen mag meedoen.

Urselnaar Xeno Vermeire (14 jaar) wilde al lang zo graag voetballen, maar vond geen plekje in het reguliere aanbod. Vanuit zijn school werd de tip gegeven om op zoek te gaan naar een G-voetbal werking in de buurt. En die vond hij als afdeling van KVE Aalter (Koninklijke Voetbalclub Eendracht Aalter).

Elke woensdag en vrijdag is er techniektraining op het kunstgrasveld. Het gaat hierbij vooral over techniek, spellekes, en ‘fun’. Prestige, daar doen ze hier niet aan mee. Het moet gewoon plezant zijn. En dat blijkt : aan de glunderende gezichten af te lezen zijn de spelers hier precies allemaal heel content dat ze kunnen sporten en iets bijleren.

Oprichter en trainer Dieter Van Haver (Sint-Amandsberg) leerde het G-voetbal kennen via zijn broers, die door hun beperking geen ploeg konden vinden om bij aan te sluiten. Ook zij wilden zó graag voetballen… Er ontstond een G-ploeg die op 3 jaar tijd groeide van 6 naar 72 spelers.

Toen Dieter naar Aalter kwam wonen kreeg hij twee jaar geleden de vraag vanuit KVE Aalter om een G-afdeling op te starten. Die is op twee jaar tijd gegroeid van 3 spelers op de eerste training naar nu 12 kids en 7 volwassenen. Hierbij kan hij rekenen op Gentbrugse kameraad Yannick Goossens als hulp-trainer.

“Op termijn willen we graag doorgroeien naar volwaardige ploeg voor kids, jongeren en volwassenen. En volgend jaar staat ook de organisatie van een heus toernooi op de wensenlijst !!”

Elders in het Meetjesland bestaat G-voetbalclub FC De Grasduikers (Oosteeklo). Sinds de opstart in 2016 zijn ze geëvolueerd van 5 spelers naar een volwaardige G-voetbalclub met 60 spelers, met een ploeg voor kids, voor teens, en voor adults (3 niveaus).

Matchen met andere ploegen worden er wel georganiseerd, maar van een competitie is er momenteel nog geen sprake : daarvoor is het aantal ploegen nog te beperkt in Vlaanderen. En daar mag gerust verandering in komen.

Als toemaatje vult Urselnaar Jurgen Hallaert aan : “In het tussenseizoen zijn er techniektrainingen voor iedereen, en dat is ideaal als kennismaking of inloopperiode naar het G-voetbal toe. Elke woensdag & vrijdag vanaf woensdag 24 mei op het kunstgrasveld van KVE Aalter, telkens van 17u15 tot 18u30 voor de leeftijden U6 tot U9 + jongste groep G-voetbal, of van 18u30 tot 19u45 voor de leeftijden U10 tot U15 + oudste groep G-voetbal. (Woensdagen: 24/5, 31/5, 7/6, 14/6, 21/6, 28/6. Vrijdagen: 26/5, 2/6, 9/6, 16/6, 23/6, 30/6). Prijs: 75 euro voor 12 trainingen of 8 euro per beurt, en voor G-voetballers 60 euro voor 12 trainingen of 5 euro per beurt.

Niemand buitenspel !!

Categorieën:Uncategorized

Getagd als:,

1 antwoord »

  1. Er is wel competitie bij het G-voetbal. Jammergenoeg want dit kunnen sommige jongeren niet aan. De fun maakt plaats voor stress. Waardoor er conflicten ontstaan tussen de verschillende ploegen en waardoor er soms ne klap wordt uitgedeeld. Jammergenoeg ook in de ploeg die in 2016 werd opgericht in Lembeke. zelfs rascisme, waar ze in het reguliere voetbal zo mee bezig zijn, wordt zelfs niet bestraft.. heel jammer.. pestgedrag onder de spelers maar ook onder de ouders.
    De geest van het G-voetbal mag niet verdrongen worden en het moet vooral om het plezier en sociale vaardigheden gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s