Uncategorized

VV Sparta Ursel U10 speelt de halve finale van de beker van het Nieuwsblad

De jeugdwerking van VV Sparta Ursel kiest er bewust voor om op gewestelijk niveau aan te treden, maar de sportieve opleiding & begeleiding is daarom niet minderwaardig. In tegendeel !

Voldoende speelkansen voor iedereen, regelmatig mogen proeven van een overwinning, geen lange én verre afstanden om een wedstrijd te spelen maar liever spelen tegen ploegen rondom de kerktoren, gezellig nagenieten na de wedstrijd vormen dan ook het belangrijkste uitgangspunt van de club. Sportieve ontwikkeling, kansen krijgen én plezier staan voorop bij Sparta Ursel !

Deze visie slaat blijkbaar aan want deze familiale club kende afgelopen zomer een sterke groei aan jeugdspelers, mede te danken ook aan de succesrijke stages.

Sportief gaat het de jeugdwerking ook voor de wind want de U10 van VV Sparta Ursel spelen de halve finale van de beker van het Nieuwsblad. De U10-spelers onder leiding van coach Joy Cauwels kunnen geschiedenis schrijven want nooit eerder speelde een jeugdteam van Sparta Ursel de finale van de Beker van het Nieuwsblad.

We moeten zelfs al teruggaan naar 1988 toen de miniemen van Sparta Ursel nipt verslagen werden in de halve finale in de toenmalige Cup van Het Volk tegen het sterke Evergem Center.

Bovenaan: v.l.n.r. Trainer Marc Van Opstaele, Frank De Roo, Jurgen Blondia, David Bekaert, Willy Bekaert, Yves De Baere, Joris De Pauw, Jo De Spae, John Vandeginste , Heli Piers.
Zittend: v.l.n.r. Guy Heyse, Pascal Van Quathem, Kristof Creël, Jurgen Tanghe, Jurgen Van Opstaele, Jo Tanghe.

Op de vooravond van de heenwedstrijd in de halve finale tegen Vinderhoute gingen we even praten met Arthur Roelans.

De U10 van Sparta Ursel wonnen in de kwartfinale met 4-3 tegen KVV Ardennen.  Jij had een belangrijk aandeel in de overwinning met 2 doelpunten. Vertel eens kort het relaas van de wedstrijd.

Arthur: Het was een heel spannende wedstrijd en ik krijg er nog kippenvel van als ik eraan terugdenk. Ik scoorde al heel snel het 1e doelpunt, maar moet eerlijkheidshalve toegeven dat het een lucky-goal was. De wedstrijd zelf ging heel goed op en neer en beide teams waren aan elkaar gewaagd. De aanmoedigingen van de talrijk opgekomen supporters deed alle spelers boven zichzelf uitstijgen en gaf ons vleugels. Bij een 3-3 stand scoorde ik enkele minuten voor het einde de beslissende treffer via een actie die ik had aangeleerd op de techniektraining. Alzo stoten we na een ware thriller door naar de halve finale van de Jeugdcup van Het Nieuwsblad.

Deze bescheidenheid siert je want iedereen vond je laatste doelpunt een prachtgoal.

Arthur: Tja, het was inderdaad een mooie & snelle actie. Veel heb ik hierbij te danken aan de techniektrainingen waar ik de afgelopen jaren al veel heb bijgeleerd. Ik kan dit dan ook iedereen aanbevelen. Oefening baart kunst en nu liep het dus goed af hé.

Wat verwacht je van het tweeluik tegen Vinderhoute in de halve finale ?

Arthur: Alle spelers voelen de spanning én de zenuwen toch al een beetje opkomen hoor. Van eerdere confrontaties in het verleden weten we dat Vinderhoute een heel goede ploeg is met tal van grote en sterke spelers. Wijzelf zijn eerder een kleine ploeg waardoor het een beetje Goliath tegen David zal worden. Onze trainer kiest in deze bekerwedstrijden voor zijn beste elftal en hopelijk heeft hij een passend plannetje klaar zodat we het Vinderhoute knap lastig kunnen maken. Tevens hoop ik ook dat de supporters weer talrijk aanwezig zullen zijn en ons vooruit stuwen. Dit geeft toch wel een extra kick en motivatie hoor. In zo’n bekerwedstrijd is alles mogelijk en wie weet kunnen we met een mooi resultaat terugkeren naar Ursel en het thuis bij de return volledig afmaken.

Heenwedstrijd: Vinderhoute U10 – VV Sparta Ursel U10 op woensdag 09 maart.

Onder een stralende lentezon en de aanwezigheid van een groot supporterslegioen kwamen de spelers van Vinderhoute en Ursel uit de kleedkamers. De thuissupporters hadden zelfs rood en wit bengaals vuurwerk voorzien om hun spelers een extra duwtje in de rug te geven.

De wedstrijd werd stipt om 18u op gang gefloten door scheidsrechter Jan Van Mele.

De thuisploeg nam meteen het initiatief in handen en zette druk naar voor om zo snel mogelijk op voorsprong te proberen komen. De spelers van Ursel waren duidelijk onder de indruk van het bengaals vuurwerk en de luidruchtige supportersclan van Vinderhoute. Ursel kroop steeds meer en meer achteruit en moest in de beginfase duidelijk zijn meerdere erkennen, maar meer dan een paar halve kansjes leverde dit echter niet op. Op een zeldzame uitbraak van de zeer bedrijvige Warre Goegebeur kwam Ursel zelfs bijna op 0-1, maar zijn bal werd nog net voor de doellijn gekeerd.

Kort nadien was het na een geharrewar voor doel dan toch raak voor de thuisploeg. (1-0 Victor)

De belegering voor het Urselse doel bleef voortduren, maar leverde in de eerste helft geen doelpunten meer op.

In de 2e helft was het éénrichtingsvoetbal en Vinderhoute kreeg kans na kans. De spelers van Ursel kwamen overal een stap te laat en toonden veel te veel respect voor de tegenstander. De 2-0 kwam al snel op het bord toen de bal na corner aan de 2e paal werd binnengetikt door Wannes. Ursel kwam nog een paar keer goed weg met een bal in het zijnet, een bal net over en een schot op de kruising. Een derde thuisdoelpunt hing dus duidelijk in de lucht. Bij alweer een corner kwam de 3-0 uiteindelijk toch op het bord toen Achiel aan de 2e paal moederziel alleen kon binnenduwen. Net voor de rust kon Ursel toch 1x zijn neus aan het venster steken, maar een mooi schot van Warre werd door de thuisdoelman in corner geduwd.  

Tijdens de rust vreesde iedere Urselse supporter voor een zware afstraffing in de 3e en 4e helft.

Maar nee hoor ! De spelers van Ursel rechtten de rug en kwamen beter voor de dag in het tweede wedstrijdgedeelte. De duels werden gewonnen en men bleef ook niet langer hangen voor het eigen doel. Het respect voor de tegenstander was duidelijk verdwenen en men ging meer en meer in zichzelf geloven. Ursel kwam beter in de match en dit resulteerde ook in enkele kansen. Een knap schot uit de 2e lijn van alweer Warre werd echter mooi gepakt door de thuisdoelman. Terwijl iedereen geloofde in de eerredder van Ursel, viel het doelpunt echter aan de overkant. Bij een tegenprik werd het 4-0 via César. De Spartanen bleven echter niet bij de pakken zitten en bleven voluit in hun eigen kansen geloven. Uiteindelijk trapte Warre Goegebeur de meer dan verdiende 4-1 op het bord via een onhoudbaar schot ! Nauwelijks een minuut later stond ei zo na de 4-2 al op het bord, maar een schot van Warre strandde op de paal.

Vol goede moed werd de 4e helft afgetrapt en Ursel ging verder op hun elan. Een goede actie van Jore Van Hulle werd afgeblokt, Arthur Roelans werd tot 2x toe afgeremd op weg naar doel, een kopbal van Iben Vermeire verdiende meer en Warre Goegebeur trapte te overhaast naast doel.

Vinderhoute moest in de 3e en 4e helft duidelijk gas terugnemen, maar was wel dodelijk efficiënt. Leandro Lenssens kon nog net de 5-1 verhinderen door een goede tussenkomst, maar moest zich uiteindelijk nog een keer gewonnen geven bij een droge knal uit de 2e lijn. (5-1 Achiel)

Eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat de overwinning van Vinderhoute verdiend was, maar de cijfers zijn duidelijk overdreven want Ursel verdiende toch ook enkele doelpuntjes meer.

Vinderhoute ging al volop aan het vieren alsof de buit al binnen was. Er bestaat echter een spreekwoord: “Verkoop het vel van de beer niet alvorens hij geschoten is!”.

De terugmatch volgt volgende week woensdag 16/03 op het sportterrein van Ursel.

De opdracht is heel moeilijk, maar in het voetbal weet je nooit. Kom dus onze spelers U10 massaal aanmoedigen. Komaan Sparta !

Verslag : Jurgen Hallaert

Categorieën:Uncategorized

Getagd als: