Uncategorized

Ursel swingt

Back to the 60’S and 70’S met de Banditvrienden in zaal Katerhoek…

In een presentatie van ons Ursels kermis- en feestcomité-icoon José Spriet, vond op 13/11 “Ursel Swingt” plaats in zaal Katerhoek. In deze moeilijke virologische periode  kon men toch rekenen op een ruime belanstelling. Met 150 mensen genoot men van het lekker eetfestijn die vooraf ging aan tal van optredens. Tijdens het swingfeest kwamen daar nog tientallen gasten bij.

Er was één afzegging : Herbert, een zanger die vaak te zien is op Ment TV, was in quarantaine. Ives Bianco was zijn waardige vervanger.

José Sep zong leidjes van o.a. Corry Kongings.

René Troost zorgde voor nog meer Nederlandstalige songs. Hij was ook de PA man van dienst en deed dit voortreffelijk!

Steve Ryckier was voor velen de verassing van de avond. Hij grapte en grolde, zong op een onnavolgbare wijze liedjes van Elvis, Gilbert Bécaud en Eddy Wally. Voor elk wat wils met de man die vele gernes kan.

En dan was het de beurt aan de faforite zanger van de avond : Bandit !! Het clublokaal van deze steengoeie zanger is café De Pallieter. Bandit was, zoals steeds, goed bij stem. De warmste stem van Vlaanderen zong zalige liedjes van Roy Orbinson afgewisseld met een enkele country klassiekers. Het publiek was enthousiast, de bisnummers kwamen als vanzelfsprekent. De apotheose kwam eraan, het kippevelmoment was een feit : Bandit zong zijn “An American Trilogy”. Het publiek genoot !

De organisatie kan alweer terugblikken op zeer geslaagde editie van “Ursel Swingt!”

Tony De Smet

Categorieën:Uncategorized

Getagd als: