Uncategorized

Bezorgd om de veiligheid van onze kinderen

Open brief van een Urselnaar.

=======================================================================================================

bron : link

Naar aanleiding van de uitvoering van de rioleringswerken in de Kerkweg wordt een bufferbekken voorzien op het weiland naast de Kerkweg, ter hoogte van huis nummer 3.

De Kerkweg is nu een veilige trage weg die dagelijks wordt gebruikt door schoolgaande kinderen, te voet of met de fiets. Wie zal verantwoordelijk zijn als er daar een kind in het water geraakt ? Water trekt immers kinderen aan, zowel in zomer als in winter.

Men wil de trage wegen promoten als veilig alternatief naar school, maar toch wordt dergelijke infrastructuur er vlak naast vooropgesteld ?

Er werden reeds alternatieven voorgesteld om het bufferbekken op een evenwaardige én veilige plaats aan te leggen, maar niemand blijkt daar oor naar te hebben.

Men kan geen enkel argument aanhalen in dit dossier om een ongeval met een kind te rechtvaardigen !!

Bron : openbaar onderzoek rioleringswerken Kerkweg

Een bezorgde buurtbewoner.

===============================================================================================

nota van de redactie :

Een vergelijkbare situatie is terug te vinden in Harelbeke, waar in september 2019 reeds voor de derde keer een kind in het waterbekken was terechtgekomen; zie https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190910_04601487

Het bufferbekken is voorzien op ongeveer 1m naast de Kerkweg, en heeft dimensies 32m lang op 10m breed. De geplande diepte konden we niet direct afleiden uit de aangeleverde documenten van het openbaar onderzoek. Als beveiliging wordt een afsluiting voorgesteld van het type weideafsluiting.

De officiële informatie met betrekking tot het openbaar onderzoek, wat loopt van 15/2/2021 tot 17/3/2021, is terug te vinden via https://www.aalter.be/rioleringswerken-afkoppeling-kerkweg. Het is steeds mogelijk schriftelijke opmerkingen te bezorgen of bezwaar in te dienen voor 17 maart 2021 via waterwerken@aalter.be.

Categorieën:Uncategorized

Getagd als:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s