Uncategorized

Airshow Ursel

Het moet eind de jaren tachtig (vorige eeuw) geweest zijn dat Ursel en omstreken zich opmaakte voor de vliegshow van “zondag”. Omdat het veiligheidsthema ons nauw aan het hart lag, wilden we met een groepje vrienden een statement maken rond veiligheid. We besloten om op de dag van de vliegshow ook (papieren!!!) vliegers op te laten.

Maar naarmate de datum van de show naderbij kwam haakte eigenlijk iedereen stuk voor stuk af. Toen ik die bewuste zondagvoormiddag (van Ursel) naar Knesselare fietste kon ik mijn ogen amper geloven want… daar hoog in de lucht hing een monumentale papieren vlieger !

Roland had zich niet kunnen inhouden, hij had het gedaan ! 

Voor wat het vervolg betreft herinner ik mij slechts flarden. Wij stonden de airshow te bekijken vanaf “de Waterlopen” (nvdr : een zijstraatje van de Westvoordestraat). De vlieger van Roland zat er om drie uur (begin van de show) nog steeds.

Er was een politiecombi, en Roland moest zich verantwoorden…

En voor mij was dat een voldoende reden om er een liedje van te maken : Roland (Mandragora 1993).

Categorieën:Uncategorized

Getagd als:,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s