Uncategorized

Jong en Oud

Papa ?

Ja, meisje.

Mag ik een tekening maken ?

Da’s zeker. Voor wie wil je die maken ?

Voor de mensen die naast onze school wonen. Ze mogen van het corona-beest geen bezoek meer krijgen en ook niet meer buiten komen. Ik zou ze graag een tekening brengen.

En zo geschiedde. Dochterlief wilde vanaf het begin van de corona-crisis vrijwel dagelijks een tekening maken, en die met een kleine fietstocht tot aan het rusthuis brengen. In het begin bleek er geen brievenbus, maar dat werd door het personeel spoedig verholpen. Het initiatief haalde zelfs de lokale pers (https://www.hln.be/in-de-buurt/aalter/oproep-voor-senioren-in-rusthuis-onderdale-ursel-verras-ze-met-kaartje-of-tekening~a3862a80/).

Ik had ooit de verzuchting horen vallen dat het sociaal weefsel stilaan achteruit aan het gaan was, zeker voor wat mensen betreft die ‘niet van hier’ waren. De drukte van het dagelijks bestaan draagt ertoe bij dat we onze buurt of lokale gemeenschap ternauwernood goed leren kennen. Dat maakt dit spontaan gebaar van een 8-jarige tegenover deze voor haar volstrekt onbekende ouderen des te mooier.

Papa ?

Ja, meisje.

En gaan we vandaag dan ook nog eens langs Jantje (jongetje van haar klas) passeren ?

Categorieën:Uncategorized

Getagd als:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s