Uncategorized

Lezersbrief : Ursel had nooit bij Aalter hoeven te zijn

Persgroep Ursel ontving recent een eerste lezersbrief, of eerder een vraag aan de Urselnaren. Als communicatiemiddel VOOR en DOOR Urselnaren zouden we bijzonder vereerd zijn met nog meer van dergelijke verhalen, berichten, en vraagstukken. Aarzel dus absoluut niet om ook een stukje tekst of een idee of een vraag door te geven aan 1 van de initiatiefnemer via mail, briefje, telefoon, postduif, …

======================================================================

Geachte,

Ik ben geboren in Ursel en heb daar een hele tijd van mijn leven doorgebracht.

In het verleden was Ursel goed verbonden met Zomergem. Vele meisjes gingen daar na de lagere school verder naar school. Ook voor allerlei inkopen ging men naar Zomergem : de wekelijkse markt, een supermarkt, een apotheek… Ook het uitgaansleven beleefde er hoogtepunten ! De eerste fusie in de jaren zeventig viel niet zo in goeie aarde : de mensen waren meer voor Zomergem.

In wat nu volgt geef ik weer wat ik hier en daar heb opgevangen omtrent de toenmalige gang van zaken. In die tijd had je twee partijen CVP en PVV. Op het moment dat dorpen moesten fusioneren was de CVP aan zet, zowel in Ursel als Knesselare; die laatste moest zich normaal bij Aalter of Maldegem voegen maar Knesselare wou dat niet en door een onderonsje van CVP’ers werd in de Provincie besloten om Ursel op te offeren en bij Knesselare te voegen. Tot ongenoegen van veel mensen doordat we meer richting Zomergem gingen dan naar Knesselare. En zo moest ook ons mooie gemeentehuis eraan geloven en werd het uiteindelijk afgebroken…

Vroeger gingen mensen zo niet protesteren, had het nu geweest met sociale media ging het wel niet zo makkelijk zijn voor politiekers om zoiets te doen. Dus Ursel had nooit bij Aalter hoeven te zijn.

Ik vroeg mij af of er nog mensen zijn die precies weten hoe het in 1976 allemaal is gelopen, en verdere details kunnen toelichten (al dan niet met enig bewijsmateriaal), of kunnen aanvullen of bevestigen.

Vriendelijke groeten,

ANONIEM (auteur bekend bij de redactie)

======================================================================

In aanvulling op bovenstaande lezersbrief alvast enkele gerelateerde artikels : https://knesselaarsnieuws.net/2017/05/17/ursel-naar-aalter-vergeten-documenten/ en https://knesselaarsnieuws.net/2017/05/15/fusie-ursel-komen-in-beeld/

Categorieën:Uncategorized

Getagd als:

1 antwoord »

  1. We zijn in Ursel komen wonen omdat het hier zo mooi was……..wat ze nu doen met de bomen en bossen grenst aan het onbegrijpelijke.al die lege plekken……en toen ik nog les gaf heb ik eens een stuk mos gehaald en de boswachter had het gezien en dreigde met politie…… zouden we dat niet beter nu ook doen want zij stelen bomen……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s