Uncategorized

Met de fiets ben je er geweest

De coronamaatregelen zette mij, en blijkbaar heel veel andere prille en doorwinterde
sportievelingen, er toe aan om van op de fiets onze eigen wijde omgeving te verkennen. Uit de talloze websites die fietsroutes aanbieden koos ik één van de oudste fietsroutes die ons Vlaamse land rijk is. En dit vlak bij huis ! De autovrije route langs het eeuwenoude kanaal Brugge-Gent…
Enthousiast sprong ik op mijn koersfiets om langsheen café Den Overzet de route op te rijden richting Brugge.

Enkele minuten later stond ik alweer stil. De fietsroute bleek onderbroken door werkzaamheden. Ik keerde terug in de veronderstelling dat deze onderbreking van tijdelijke aard zou zijn. Er staat op geen enkele knooppunten- of fietsroutesites aangegeven dat deze liefelijke fietsroute in Aalter is onderbroken. Laat staan blijvend ! Nochtans zijn er hardnekkige geruchten die doen vermoeden dat dit een permanente sluiting is van deze veilige en wellicht toekomstgerichte fietsroute tussen Gent en Brugge !

Maar ja, treuren heeft geen zin, dus besloot ik de nieuwe brug tussen de Woestijne en Aalter-industrie te beklimmen en zo aan de andere kant van de vaart mijn fietstocht verder te zetten. Tot mijn verbijstering werd mij de toegang tot dit nieuwe bouwwerk ontzegd : verboden voor fietsers !! Er kunnen daar ongetwijfeld goede en aanvaarbare redenen voor zijn, maar voor een groot deel van onze burgers zijn die niet gekend. Zo bleek later uit een korte rondvraag…

Ach ja, ik troostte me met de gedachten dat er tegen de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 een fietsbrug zal zijn ter hoogte van café Den Overzet. Deze zal onze Aalterse buren dichterbij brengen en garant staan voor een veilige fietsverbinding naar het Aalterse station, scholen en centrum. Jaja, dit gaat er zeker komen hoor ! De aankondiging dat de vergunning was aangevraagd voor deze belangrijke infrastructuurwerken werd wereldkundig gemaakt, door een voorstaand gemandateerde van het volk, aan den toog van café Den Overzet !
De fietspad-onderbreking en de nieuwe ‘verboden te fietsen brug’ over het kanaal, beide ter hoogte van de Woestyne, zijn een feit. Zonder aankondigingen !! Dus, die heerlijke fietsbrug komt er… anders zeg je zoiets toch niet ?

(nvdr : https://www.nieuwsblad.be/cnt/gpkuv06n)

Categorieën:Uncategorized

Getagd als:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s